Požar gasili člani 6 PGD, izhajanje monoksida, …

22. 12. 2017 12:57

Včeraj so se ob 15.42 na Globokem v občini Laško vžgale saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Rimske Toplice in Laško, ki so goreče saje pogasili, očistili dimnik, opravili meritve s termo kamero ter prezračili prostore. Lastniku so prepovedali kurjenje do pregleda dimnika s strani dimnikarske službe.

Ob 19.40 so gasilci PGD Velenje s tehničnim posegom na Šaleški cesti v Velenju rešili dve ujeti osebi iz dvigala stanovanjskega bloka.

Danes je ob 0.45 v Studencah, občina Žalec, iz neznanega vzroka zagorelo gospodarsko poslopje velikosti približno 60 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Ponikva pri Žalcu, Gotovlje, Velika Pirešica, Žalec, Ložnica in Vrbje. Ogenj je objekt poškodoval. Višina materialne škode še ni znana.

Ob 8.09 je v naselju Šmarjeta pri Celju, občina Celje, v stanovanjskem objektu obstajal sum o sproščanju nevarnih plinov. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so z meritvami ugotovili minimalno prisotnost monoksida v bližini peči za trda goriva. Gasilci so prostore prezračili in jih pregledali. S ponovnim merjenjem prisotnosti monoksida niso zaznali. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 13.29 sta v Trnovljah pri Celju v občini Celje trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so odklopili akumulatorja, posipali razlite motorne tekočine in nudili pomoč vleči službi pri nalaganju vozila. Reševalci NMP Celje so oskrbeli dve poškodovani osebi in ju odpeljali v SB Celje.

Ob 13.37 je v Marija Reki v občini Prebold zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše. Gasilci PGD Prebold-Dolenja vas-Marija Reka so požar omejili in pogasili ter prezračili prostore. Ogenj in dim je poškodoval prostore, fasado, električno napeljavo, grelnik vode in peč za centralo kurjavo.

Preberite tudi današnje poročilo Policijske uprave Celje (klik!)

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 0,833 seconds.