Požar traktorja, prevračanje traktorja, po trčenju potreben tehnični poseg

112,

Včeraj so po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje nekaj pred 11. uro v Rogatcu gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Rogatec s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanja in omogočili reševalcem Nujne medicinske pomoči Šmarje pri Jelšah dostop do onemogle osebe v njem ter jim pomagali pri prenosu do vozila NMP.

Ob 13.56 je v Spodnjih Selcah v občini Šmarje pri Jelšah zagorel traktor. Gasilci PGD Šentvid pri Grobelnem in PGD Šmarje pri Jelšah so požar pogasili.

Ob 15.42 se je v Robanovem kotu v občini Solčava občan prevrnil s traktorjem in se pri tem poškodoval. Gasilci PGD Solčava in PGD Nazarje so zavarovali kraj dogodka in poškodovancu skupaj z reševalci NMP Mozirje nudili prvo pomoč ter zavarovali kraj pristanka helikopterja HNMP, ki ga je prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 16.35 sta v naselju Liboje v občini Žalec trčili osebni vozili. Gasilci Poklicne gasilske enote Celje so zavarovali kraj, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in počistili cestišče. Reševalci NMP so na kraju pregledali 3 osebe, ki bodo po potrebi same poiskale pomoč.

Ob 17.16 sta na regionalni cesti Slovenske Konjice-Tepanje trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenske Konjice so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo ter jo predali reševalcem NMP.