Prevrnjen vagon v Zidanem Mostu – ena oseba huje poškodovana (dopolnjeno + foto)


Ob 1.38 se je v naselju Zidani Most, občina Laško, na železniški postaji prevrnil tovorni vagon naložen z transformatorsko postajo.

Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje se je pri tem huje poškodovala ena oseba, ki je padla okoli deset metrov globoko na brežino reke Save.

Gasilci PGE Celje in PGD Laško so z vrvno tehniko z brežine rešili poškodovano osebo in pregledali vagon za posebne namene, ker ima vagon dva rezervoarja za pogonsko gorivo in akumulatorja. Gasilci so tudi preventivno pregledali vodno površino reke Save do Radeč zaradi morebitnega razliva naftnih derivatov. Nastala je precejšna škoda. Zaradi poškodovanih tirov je ustavljen železniški promet na relaciji Ljubljana–Maribor.

Dodano naknadno (Policijska uprave Celje)

Danes, nekaj čez poldrugo uro zjutraj, so bili policisti obveščeni, da se je na železniški postaji v Zidanem Mostu, v smeri proti Celju, prevrnil vagon. Šlo je za izredni prevoz večjega tovora.

V dogodku se je poškodoval državljan Češke, ki je bil v posebni kabini, za vagonom, ki se je prevrnil. Ko se je vagon prevrnil, je kabino odtrgalo in jo odneslo na nabrežje reke Save. Češki državljan se je pri tem hudo poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

Vzrok nesreče še ni potrjen. Ogled, ki sta se ga udeležili tudi državna tožilka in preiskovalna sodnica, še poteka. Materialna škoda bo zelo visoka.

Železniški promet v Zidanem Mostu je bil približno tri ure povsem onemogočen. Od zgodnjih jutranjih ur poteka po enem tiru.

*foto: Wikipedia