Pri Polzeli zarada mraza težave z zapornico za reguliranje struge potoka, drugod še nekaj težav z ognjem in vetrom


Še včeraj je v občini Polzela zaradi nizkih temperatur zamrznila Podvinska struga. Gasilci PGD Polzela so s pomočjo delovnega stroja razbijali in odstranjevali led iz struge na dolžini okoli 2 kilometrov in s tem omogočili pretočnost. Zaradi zamrznitve se ni dala upravljati zapornica za reguliranje struge in je obstajala možnost poplavljanja objektov in težave pri delovanju manjše elektrarne.

Danes je ob 8.31 so v Šmatevžu, občina Braslovče, v dimniku stanovanjske hiše gorel saje. Gasilci PGD Gomilsko so varovali dimnik do izgoretja saj, očistili dimnik, pregledali okolico dimnika in prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarja.

Ob 11.17 so v Hotemežu, občina Radeče, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Saje so dogorele že pred prihodom gasilcev. Gasilci PGD Radeče so prezračili prostore in pregledali okolico dimnika.

Ob 14.00 so na Starovaški ulici v Šempetru v Savinjski dolini, občina Žalec, zaradi odloženega pepela na prostem zagorele ciprese. Posredovali so domači gasilci, ki so požar pogasili. O škodi ne poročajo. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 15.40 je v Melišah, občina Ljubno, občanka opazila, da ji je močan veter odkril del ostrešja na hiši in dveh gospodarskih poslopjih. Posredovali so gasilci PGD Okonina in pokrili streho s strešniki.