Pri Velenju avto na streho, pri Podčetrtku potrebno helikoptersko reševanje


Ob 5.41 je na cesti Velenje–Škale, občina Velenje, voznik z osebnim vozilom zapeljal iz cestišča in se prevrnil na streho. Pri tem sta se poškodovali dve osebi.

Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Velenje, ki so protinaletno in proti požarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz vozila, vozilo obrnili nazaj na kolesa, cestišče posuli z vpojnimi sredstvi in ga očistili ter nudili strokovno pomoč reševalcem NMP Velenje in policiji. Poškodovani osebi sta bili prepeljani v Splošno bolnišnico Celje.

Nekaj po 13. uri so v Olimju v občini Podčetrtek občani do prihoda reševalcev Reševalne postaje Šmarje pri Jelšah oživljali osebo, ki je doživela srčni zastoj.

Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je bila s policijskim helikopterjem v spremstvu ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči prepeljana v Univerzitetni klinični center Maribor. Gasilci PGD Podčetrtek so zavarovali mesto pristanka helikopterja.

oh-teater-vojnik-polsi-klik