Reševanje iz dvigala, verižno trčenje 5 tovornih vozil na avtocesti

29. 10. 2018 11:21

rp_112logo.jpgOb 5.45 so gasilci PGD Velenje izvozili na Cesto Františka Foita v Velenju, kjer so s tehničnim posegom iz dvigala rešili v njem ujeto osebo.

Ob 6.29 so v predoru Jasovnik na avtocesti v Ločici pri Vranskem, občina Vransko, trčilo pet tovornih vozil in eno osebno. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Domžale, ki so zavarovali kraj, odklopili akumulator na osebnem vozilu, posuli cestišče z vpojnimi sredstvi ter nudili pomoč DARSU in policiji. Tovorna vozila so poškodovana, osebno vozilo pa je uničeno. Ena oseba je bila lažje poškodovana.

Ob 9.49 je na Mariborski cesti v Celju v lesnem podjetju tlela večja količina biomase. Gasilci PGE Celje, PGD Celje-Gaberje, Trnovlje in Škofja vas so s pomočjo delovnih strojev odstranjevali tlečo biomaso in jo gasili. Na požarnem varovanju so ostali gasilci PGD Gaberje, Trnovlje in Ostrožno.

Ob 13.35 so v Latkovi vasi, občina Prebold, gasilci PGD Groblja s tehničnim posegom odprli okno na stanovanjski hiši, v kateri se je nahajala onemogla oseba.

Ob 15.23 je posadka helikopterja Slovenske vojske in dežurno ekipo HNMP Brnik poletela v Velenje, od koder so prepeljali obolelo osebo v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj pristanka helikopterja ter pomagali reševalcem NMP Velenje pri prenosu osebe do helikopterja.

Ob 15.29 je v naselju Podšmihel, občina Laško, v večstanovanjski stavbi zaradi kurjenja na trda goriva prišlo do zadimljenja prostorov. Gasilci PGD Laško so s termovizijsko kamero pregledali stavbo, dimno tuljavo in prezračili prostore.

Preberite današnje obsežno poročilo Policijske uprave Celje (klik!)

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 1,357 seconds.