Rezultat policijskega nadzora na cesti Celje-Laško: 54 plačilnih nalogov. In nobene smrtne žrtve

10. 08. 2017 14:28

Potem ko je pred dnevi cesta Celje-Laško ponovno zahtevala svoj krvni davek – življenje 27-letnice – so policisti iz Celja in Laškega včeraj med 11.30 in 15. uro na tej relaciji izvajali poostren nadzor prometa.

Ugotovili so 55 prekrškov ter izdali 54 plačilnih nalogo . Proti motoristu, ki je v naselju vozil s hitrostjo 112 km/h pa bodo  na sodišče podali obdolžilni predlog.

Če so včeraj ob vožnji med Celjem in Laškim okrog vas drvele policijske patrulje, nad vami pa krožil helikopter, ste se znašli sredi obsežne policijske akcije poostrenega nadzora prometa. Akcija je odgovor na nov krvni davek tega nevarnega cestnega odseka – v ponedeljkovi prometni nesreči je  48 letna voznica osebnega avtomobila iz neznanega razloga zapeljala na nasprotni vozni pas ter trčila v 27-letno voznico, ki je pravilno pripeljala nasproti. Slednja je izgubila življenje, povzročiteljica pa se zdravi v celjski bolnišnici.

Med 11.30 in 15. uro so policisti tako odsek nadzirali s petimi patruljami in še s helikopterjem.

Kljub obvestilu o načrtovanem nadzoru v medijih,  velikem številu policijskih patrulj na relaciji, preletavanju helikopterja, medsebojnem opozarjanju voznikov ter opozorilih na radijskih postajah so policisti zaznali 55 prekrškov ter izdali 54 plačilnih nalogov. Pred sodnika pa bo moral motorist, ki je v naselju Vrhovo več kot dvakrat presegel dovoljeno hitrost – peljal je 112 km/h.

Policija prosi: vozite defenzivno in upoštevajte predpise

Kot pravijo policisti, bodo glede na rezultate poostrenega nadzora stanje prometne varnosti v prihodnje “z vso razpoložljivo tehniko” in  rednimi patruljami izvajali še pogosteje.

Pri tem se na javnost obračajo s prošnjo, naj vozniki dosledno upoštevajo prav vse cesto prometne predpise. “Naj vozijo defenzivno, bodo stalno pozorni na vožnjo in na daljši razdalji predvidijo vse možne prometne situacije in nevarnosti.” 

Kot so zapisali v izjavi za javnost, bomo le tako bomo lahko dosegli,  da ne bo več prihajalo do tragedij, smrtnih žrtev in poškodovanih s trajnimi posledicami.

V času nadzora na tej nevarni cestni povezavi med Celjem in Žalcem seveda niso zabeležili nobene smrtne žrtve. Ali bo medijsko odmevna akcija k temu kaj doprinesla, ko jih bo na tej cesti manj, bomo videli v prihodnje.

hoomstock-polsi-klik

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 0,715 seconds.