Ročna bomba v gozdu, trk avta in motorja, požar v delavnici

112,

Včeraj je ob 10.35 v naselju Rimske Toplice občan v gozdu naletel na neeksplodirano ubojno sredstvo. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Zahodno Štajerske in Gorenjsko – Ljubljanske regije zavarovali kraj dogodka, odstranili ročno bombo iz obdobja 2. svetovne vojne in jo na varnem mestu uničili.

Ob 13.21 sta v naselju Pristova v občini Dobrna trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci Poklicne gasilske enote Celje so zavarovali kraj dogodka, sanirali cestišče ter nudili pomoč poškodovanemu do prihoda reševalcev Nujne medicinske pomoči Celje. Poškodovanega so na kraju oskrbeli ter prepeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Ob 17.54 je v naselju Marijina vas v občini Laško zagorelo v priročni delavnici v kleti stanovanjske hiše. Lastnik je sam začel z gašenjem požara, gasilci PGD Laško, Jurklošter in Planina pa so požar pogasili, izmerili koncentracijo prisotnosti nevarnih plinov in prezračili prostore. Ena oseba je bila zaradi prekomerni izpostavljenosti nevarnih plinov prepeljana v SB Celje, ostalih pet stanovalcev pa so reševalci NMP Laško pregledali na kraju. Stanovalcem je bila odsvetovana prenočitev v objektu, zato bodo prespali pri sorodnikih, dokler se objekt ne sanira.