Ropar gornjegraške Deželne banke ostal v priporu

20. 10. 2014 14:18

v_zaporuCeljski kriminalisti so minuli petek, 17. oktobra 2014,  s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja  Rop po členu 206/I Kazenskega zakonika-1B, k preiskovalnemu sodniku celjskega okrožnega sodišča privedli 32-letnega osumljenca, ki mu je odredil pripor.

32-letni osumljenec, srbski državljan, stanujoč na območju Kranja, je osumljen, da je v sredo, 15. oktobra 2014, okoli 8.20 ure, oropal Deželno banko Slovenije v Gornjem Gradu. O ropu je policiste najprej obvestil občan, kmalu za tem so obvestilo o ropu dobili še iz banke.

Osumljeni se je z osebnim avtomobilom znamke Renault, tip Megane, pripeljal v Gornji Grad in vozilo parkiral na parkirišču avtobusne postaje ter odšel do banke. Zamaskiran, s kapuco na glavi in oborožen, je vstopil v bančne prostore, zagrozil zaposleni in zahteval denar. V času ropa v banki ni bilo strank. Ko mu je zaposlena izročila okoli 5.000 €  gotovine, je banko zapustil, stekel do vozila in se s kraja odpeljal. Med begom je izgubil nekaj bankovcev.

Na podlagi dobrega opisa vozila in osumljenega, ki ga je policistom posredoval občan ter hitrega ukrepanja policistov, so le-ti osumljenega v dopoldanskih urah prijeli in mu odvzeli prostost. Avtomobil, ki ga je vozil, je last 24-letnega Kranjčana, ki je sodeloval pri izvedbi ropa Deželne banke Slovenije v Gornjem Gradu 26. septembra letos.

32-letni osumljenec je dejanje storil z veliko mero objestnosti in predrznosti, saj ga od dejanja ni odvrnilo niti dejstvo, da je policija vse osumljene prvega kaznivega dejanja odkrila takoj po dejanju in jih tudi kazensko ovadila, dva od njih pa tudi privedla k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor. Osumljeni je izvršitev ropa skrbno načrtoval, saj je po dejanju skril vsa oblačila, obutev in druge predmete, ki bi ga lahko povezovali z dejanjem, prav tako je na neugotovljeno mesto skril nezakonito pridobljen denar ali pa oboje izročil  morebitnemu sostorilcu.

Preiskava o ropu še ni v celoti zaključena, saj policisti in kriminalisti še zbirajo obvestila o morebitnih sostorilcih.

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 1,034 seconds.