S Kalašnikovim je ustrelil partnerko


V nedeljo, 14. avgusta v popoldanskem času je na območju naselja Stare Slemene v občini Slovenske Konjice prišlo do spora med partnerjema, v katerem je moški ustrelil spremljevalko.

Na kraj so takoj odšli policisti policijske postaje Slovenske Konjice ter reševalci iz Zdravstvenega doma Slovenske Konjice in na vikendu  v Starih Slemenah  našli mrtvo dvainštiridesetletno žensko in poškodovanega petinpetdesetletnega moškega, na tleh v prostoru pa avtomatsko puško Kalašnikov. Policisti so najprej zavarovali avtomatsko puško ter iz cevi izpraznili naboje, reševalci  pa so oskrbeli poškodovanega in ga odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

Z ogledom kraja dejanja in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da sta bila petinpetdesetletni moški in dvainštiridesetletna partnerka, oba doma iz območja Dramelj, navedenega dne na svojem vikendu v Starih Slemenah. V popoldanskem času sta bila na vikendu sama, pri čemer je prišlo med njima iz neznanega vzroka do prepira. Osumljeni moški je pri tem odšel po avtomatsko puško Kalašnikov in nato z njo iz neposredne bližine trikrat ustrelil partnerko v zgornji del telesa, zaradi česar je slednja zaradi poškodb več življenjsko pomembnih organov na kraju takoj umrla. Po tem je osumljeni poskušal storiti samomor tako, da se je večkrat ustrelil v prsni koš, nato pa je s svojega mobilnega telefona poklical na telefonsko številko 113 in naznanil dejanje.

Glede na to, da je osumljeni posedoval prepovedano vojaško orožje in zaradi suma, da osumljeni na vikendu in na naslovu bivanja poseduje še drugo orožje ali strelivo, je bila na podlagi odredbe sodišča na omenjenih naslovih in v dveh vozilih opravljena preiskava. Pri tem je bila najdena malokalibrska puška ter večja količina streliva različnega kalibra.

Osumljeni, ki je zaradi hudih telesnih poškodb prsnega koša ostal na zdravljenju v Splošni bolnišnici Celje bo s kazensko ovadbo za kaznivi dejanji Uboja innedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva priveden k preiskovalnemu sodniku.

Za kaznivo dejanje Uboja je zagrožena zaporna kazen do petnajst let  za kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva pa zaporna kazen do petih let.

vir, foto: PU Celje