Serija vlomov v Celju in okolici


Število vlomov se je v minulih mesecih, predvsem v krajih vzhodno od Celja, to je na Kozjansko-Obsoteljskem, precej povečalo.Tamkajšnja policija je zato celo izdala navodila, kako ravnati, oziroma preprečiti možnost vloma (objavljamo jih v spodnjem okvirčku)

Očitno se te aktivnosti tudi selijo na območje Celja, oziroma njegove neposredne okolice.

V petek so bili celjski policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Celju. Storilec je ukradel gotovino, več parfumov, dva para športnih copat in nekaj drugih stvari.

V Trju, na območju Policijske postaje Žalec, so policisti obravnavali vlome v štiri osebna vozila. Storilec je ukradel denarnice z gotovino in bančnimi karticami ter harmoniko.

V soboto so bili policisti obveščeni o tatvini kolesa znamke Scott Ransom. Storilec je kolo ukradel iz podstrešnih prostorov stanovanjskega bloka.

Prav tako v soboto so policisti obravnavali tudi vlome v štiri stanovanjske hiše v Vrhu nad Laškim. Storilec je prostore preiskal, ukradel ni ničesar. Škodo je lastnikom povzročil s poškodovanjem vrat.

Policija svetuje: kaj lahko storimo sami, da preprečimo tatvino?
– Dokumente, denar, vrednejše predmete hranite na varnem mestu, predvsem pa jih v vozilu ne puščajte na vidnem mestu. V času odsotnosti, npr. rekreacije, denarnice ne puščajte v vozilu. Vozila parkirajte na osvetljenih parkiriščih.

– Ko zapuščate stanovanjsko hišo, naj bodo vsa okna dobro zaprta (tudi straniščna, garažna), vrata zaprta in zaklenjena. Hiša naj ne daje videza, da je prazna, pustite prižgan televizor ali kakšno luč. Vrednejše predmete (gotovino, zlatnino) shranite na varno mesto.

– Najboljša zaščita so dobri sosedski odnosi, razmislite pa tudi o namestitvi alarmnega ali video nadzornega sistema.

– Da preprečimo drzne tatvine, lahko največ storimo s tem, da nismo zaupljivi, ne nasedamo pretirani prijaznosti, zvijačam in izgovorom obiskovalcev. Uradne osebe, predstavniki podjetij, serviserji naj se vam identificirajo z ustreznim dokumentom, v stanovanje pa pustite le serviserje in obrtnike, ki ste jih sami naročili.

– Ne sklepajte »ugodnih« kupčij in ničesar ne podpisujte neznancem. Ne dovolite, da vas storilci zamotijo in odvedejo od hiše ali stanovanja, saj drugi storilec čaka to priložnost, da bo vstopil.

– Če ste žrtev kaznivega dejanja, si skušajte zapomniti čim več podatkov o storilcih in vozilih, s katerimi so se pripeljali.

Sodelujte v anketi, katere cilje izboljšati in obogatiti decembrsko praznično dogajanje v Celju!

Zavod Celeia vas vabi, da z odgovori na nekaj kratkih vprašanj sooblikujete praznični december v Celju.  Vaše mnenje jim je res pomembno, zato ne oklevajte. Anketa je anonimna.

Poglejte celotno Policijsko poročilo:

Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 17. 6. 2024