Pijan divjal skozi naselje s 110 kilometri na uro


Policisti Policijske uprave Celje so minuli vikend izvajali poostren nadzor cestnega prometa. Ujeli so 21 voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola.

Na območju Policijske uprave Celje, so policisti v noči iz sobote na nedeljo izvajali poostren nadzor prometa s poudarkom na preverjanju psihofizičnega stanja voznikov.

Z alkotesti so policisti preverili 432 voznikov in ugotovili, da jih je 21 vozilo pod vplivoma alkohola.

Včeraj popoldne pa so policisti Postaje prometne policije Celje, v Prekopi, na območju Policijske postaje Žalec ustavili voznika osebnega vozila, ki je skozi naselje, kjer velja omejitev hitrosti  50km/h, vozil 110 km/h.

Policisti poudarjajo, da je šlo v tem primeru za izjemno nevarno vožnjo, saj je na območju, kjer je vozil s takšno hitrostjo več maj preglednih križišč in prehod za pešce. Pri hitrosti 110 km/h voznik v eni sekundi prevozi približno 30 metrov, pot ustavljanja na suhi cesti pa je 97 m.

Poleg vožnje z neprilagojeno hitrostjo je voznik vozil še pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranost je pokazal, da je imel 0,67 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so policisti odvzeli vozniško dovoljenje in napisali obdolžilni predlog.

iskrena-spoved-polsi-vojnik