Pijan divjal skozi naselje s 110 kilometri na uro

12. 02. 2018 13:32

Policisti Policijske uprave Celje so minuli vikend izvajali poostren nadzor cestnega prometa. Ujeli so 21 voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola.

Na območju Policijske uprave Celje, so policisti v noči iz sobote na nedeljo izvajali poostren nadzor prometa s poudarkom na preverjanju psihofizičnega stanja voznikov.

Z alkotesti so policisti preverili 432 voznikov in ugotovili, da jih je 21 vozilo pod vplivoma alkohola.

Včeraj popoldne pa so policisti Postaje prometne policije Celje, v Prekopi, na območju Policijske postaje Žalec ustavili voznika osebnega vozila, ki je skozi naselje, kjer velja omejitev hitrosti  50km/h, vozil 110 km/h.

Policisti poudarjajo, da je šlo v tem primeru za izjemno nevarno vožnjo, saj je na območju, kjer je vozil s takšno hitrostjo več maj preglednih križišč in prehod za pešce. Pri hitrosti 110 km/h voznik v eni sekundi prevozi približno 30 metrov, pot ustavljanja na suhi cesti pa je 97 m.

Poleg vožnje z neprilagojeno hitrostjo je voznik vozil še pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranost je pokazal, da je imel 0,67 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so policisti odvzeli vozniško dovoljenje in napisali obdolžilni predlog.

iskrena-spoved-polsi-vojnik

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
144 queries in 1,261 seconds.