Sneg podrl drevesa in ogrožal promet; pri Rogaški oživel plaz

13. 11. 2016 17:25

Ob zadnjih padavinah je na območju Celjskega prišlo do nekaj preglavic, za vse pa so poskrbele gasilske enote prostovoljnih društev. Zbrali smo podatke Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

V soboto so okoli 10. ure na Resniku v občini Zreče gasilci PGD Zreče in PGD Gorenje pri Zrečah odstranjevali 18 podrtih dreves z lokalne ceste. Gasilci PGD Gorenje pri Zrečah so še odstranili 2 drevesi na cesti Padeški vrh – Gorenje in 2 drevesi na cesti Planina na Pohorju – Gorenje.

Ob 10.21 so na cesti Zreče-Rogla v občini Zreče okoli 1 km pod vrhom Rogle zaradi podrtih dreves ostala ujeta vozila. Posredovali so gasilci PGD Zreče in odstranili dve drevesi s ceste. Gasilci PGD Zreče so še odstranili 3 drevesa s ceste v Boharini, 1 drevo s ceste v Skomarju, 3 drevesa s ceste v Planini na Pohorju in 4 drevesa s ceste v Koroški vasi.

Ob 13.49 so v Irju v občini Rogaška Slatina opazili, da se je zaradi močnega deževja začel premikati del obstoječega plazu in zajezil hudournik. Gasilci PGD Rogaška Slatina in Steklarna Rogaška Slatina so s pomočjo gradbene mehanizacije in s folijo preusmerili tok hudournika. Na plaz so namestili tudi nadzorne točke, ki jih bodo preko noči nadzirali skupaj z domačini. Obveščeni so bili tudi pristojni na občini, ki so si ogledali stanje na terenu.

Ob 14.23 je na Brodnicah v občini Laško meteorna voda zalila gospodarsko poslopje. Posredovali so gasilci PGD Rimske Toplice, ki so vodo iz objekta izčrpali.

Ob 15.20 so v naselju Irje v občini Rogaška Slatina ponovno posredovali gasilci PGD Rogaška Slatina in Steklarna Rogaška. Na plazišču, kjer so očistili brežino struge, so pritrdili dodatno folijo v dolžini 40 metrov in tako podaljšali odtočno korito v plazu in preusmerili vodo, da ta ne odnaša nakopičenega materiala in preprečili ponovno proženje.

V nedeljo, je nekaj po 6.00 na bencinskem servisu na Partizanski cesti v Velenju gorel svetlobni napis. Gasilci PGD Velenje so požar pogasili in preventivno pregledali ostalo okolico s termo kamero.

Ob 9.00 je v Sodinovi ulici na Ljubečni v občini Celje zaradi okvare potopne črpalke meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Ljubečna so vodo izčrpali.

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 3,582 seconds.