Sneženje na Celjskem ni botrovalo hujšim težavam

14. 01. 2017 12:39

Včerajšnje sneženje na Celjskem na srečo ni bilo pospremljeno s hujšimi prometnimi nesrečami, na klancih pa so imela precej težav predvsem tovorna vozila.

Ob 17.00 je na Bregu pri Slovenskih Konjicah, občina Slovenske Konjice, v jarek zdrsnilo tovorno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice, ki so vozilo izvlekli nazaj na vozišče.

Ob 18.01 se je preko vozišča na relaciji Rimske Toplice–Zidani Most v Toplicah, občina Laško, pod težo snega podrlo drevo. Posredovali so gasilci PGD Rimske Toplice, ki so drevo odstranili.

Ob 20.00 so v Lipju v občini Velenje gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Vinska Gora in Bevče, ki so požar pogasili. O materialni škodi ne poročajo.

Ob 20.48 je na Halarjevem klancu,občina Šmarje pri Jelšah, zgodila prometna nesreča z udeležbo osebnega vozila. Reševalna ekipa RP Šmarje pri Jelšah je oskrbela poškodovano osebo. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in Šmarje pri Jelšah so zavarovali in razsvetlili kraj nesreče, odklopili akumulator, postavili vozilo na cestišče in z absorbentom nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Ob 21.20 so v Trnovem, občina Laško, gasilci PGD Sedraž razžagali in odstranili veje iz ceste in s tem sprostili promet.

Ob 22.36 so v Vrbju v občini Žalec gasilci PGD Vrbje obžagali grmičevje in drevesa, ki so se nagnila na cestišče pod težo snega.

Ob 2.00 so gasilci PGE Celje v kraju Lahovna, občina Celje, požagali drevo, ki je ogrožalo stanovanjski objekt.

Ob 3.12 so v Tekačevem, občina Rogaška Slatina, gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina s tehničnim posegom potegnili vozilo z železniških tirov. Poškodb na vozilu in tirih ni bilo, prav tako ni bil nihče poškodovan. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 6.40 so na Prešernovi ulici v Celju gasilci PGE Celje zaprli glavni ventil in izčrpali vodo iz kletnih prostorov poslovnega objekta.

Ob 8.23 so v Ivenci, občina Vojnik, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Vojnik, ki so počakali da so saje pogorele, pregledali dimniško tuljavo in okolico s termo kamero ter lastniku prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarja.

Ob 11.20 je v Blatnem vrhu, občina Laško, v gospodarskem poslopju zamrznila voda na vodovodni napeljavi. Gasilci PGD Jurklošter so lastniku napolnili cisterni z vodo in omogočili napajanje živine.

Ob 11.22 je na Celjski cesti v Rogaški Slatini v poslovno-stanovanjski stavbi počila vodovodna cev. Posredovali so gasilci PGD Rogaška Slatina, ki so zaprli dovod vode, izklopili elektriko in izčrpali vodo iz objekta.

Ob 11.51 je na Ulici bratov Vošnjakov v Celju zaradi okvare na ventilu puščala voda v lokalu. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata lokala in zaprli ventil vodovodne napeljave.

Ob 15.56 je v Žepini, občina Celje, osebno vozilo zdrsnilo v obcestni jarek in obstalo na boku. Vozniku je uspelo zapustiti vozilo pred prihodom gasilcev. Gasilci PGE Celje so osebno vozilo postavili nazaj na kolesa in vozilo postavili ob rob cestišča. Poškodovanih ni bilo. Na kraju je bila prisotna policija.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
174 queries in 0,757 seconds.