Sodišče predlaga nižje odškodnine svojcem v zadevi Branko Maček

28. 02. 2014 21:09

Sodišče CeljeCeljsko višje sodišče je delno razveljavilo sodbo glede višine odškodnine svojcem v primeru Branka Mačka. Maček je leta 2009 vinjen povzročil prometno nesrečo, v kateri so umrli trije mladi ljudje. O zadevi bo spet odločalo prvostopenjsko sodišče, ki je lani svojcem umrlih prisodilo 68.000 evrov odškodnine.

Kot poroča časnik Večer, je sodba razveljavljena tako v delu, ki govori o višini odškodnine ob duševnih bolečinah svojcev, kot v delu, ki govori o višini pogrebnih stroškov.

Višje sodišče predlaga manjšo odškodnino za obe zadevi. Proti sodbi o višini odškodnine sta se pritožila Mačkov zagovornik Damir Ivančič, ki je maja lani na vrhovno sodišče vložil tudi zahtevo za varstvo zakonitosti, ter pooblaščenec oškodovancev Franci Matoz.

Maček prestaja 10-letno zaporno kazen na Dobu. Gre za najvišjo kazen, ki je bila do zdaj izrečena za predrzno vožnjo. Svojci so sicer od njega zaradi povzročenih bolečin zahtevali 252.000 evrov odškodnine.

Kot je znano, je Maček oktobra 2009 v zgodnjih jutranjih urah z vožnjo po napačni strani avtoceste v močno vinjenem stanju povzročil nesrečo, v kateri so umrli Peter Kračun, Nataša Godec in Tjaša Koštomaj, medtem ko je bila Jerneja Rošer hudo poškodovana.

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 0,745 seconds.