Tragična nesreča pri Konjicah (dopolnjeno + foto)

31. 12. 2017 08:10

Sinoči sta ob 20.25 v naselju Zeče, občina Slovenske Konjice, čelno trčili dve osebni vozili, pri čemar so se štiri osebe poškodovale, ena pa je na kraju preminula.

Gasilci PGD Slovenske Konjice so protinaletno in požarno zavarovali kraj in ga razsvetlili, odklopili akumulatorje na vozilih, nudili pomoč reševalcem NMP Slovenske Konjice in Celje pri oskrbi poškodovanih, s tehničnim posegom iz vozila izvlekli preminulo osebo, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine in jih očistili.

nesreca_konjice_december_2017_2Reševalci NMP Celje in Sl. Konjice so štiri poškodovane prepeljali v Splošno bolnico Celje v nadaljno oskrbo.

Opis nesreče s strani policije

28-letni voznik osebnega vozila, doma iz Zreč, je z osebnim vozilom vozil iz smeri Slovenskih Konjic proti Zrečam. Izven naselja Preloge pri Konjicah je v preglednem desnem ovinku zapeljal v levo, preko neprekinjene ločilne
črte, na nasprotno smerno vozišče. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 19-letni voznik osebnega vozila, doma iz Slovenskih Konjic. 19-letni voznik se je skušal trčenju izogniti tako, da je zapeljal
na levo smerno vozišče, drugi voznik, pa je prav tako sunkovito zapeljal nazaj na svoj vozni pas. V močnem trčenju je vozilo 28-letnega voznika odbilo desno izven vozišča, kjer je zdrselo po travniku, se prevrnilo na streho ter obstalo na ograji ob stanovanjski hiši. Vozilo, ki ga je vozil 19-letni voznik pa je obstalo na vozišču.

28-letni voznik, ki je bil v vozilu sam, se je v trčenju lažje poškodoval. 19-letni voznik drugega vozila, sopotnik spredaj in sopotnica zadaj desno so se v trčenju prav tako lažje poškodovali. Zaradi hudih poškodb je na kraju umrla 45-letna sopotnica, ki je sedela na zadnjem levem sedežu.

To je letošnja 18. smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. V istem obdobju lani je v prometnih nesrečah umrlo 21 ljudi. Lani v celem letu pa 22. Zadnja lanska prometna nesreča se je zgodila prav na silvestrovo.

Ker bo danes povsod veliko praznovanj policisti še posebej opozarjajo, da ne vozite, če boste pili alkoholne pijače in tudi sicer bodite v prometu strpni in previdni ter pazite nase in na druge udeležence cestnega prometa.

*foto: PGD Slovenske Konjice

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
143 queries in 0,895 seconds.