Travniški požar pri Novi vasi, večji požar na Žalskem: objekt uničen, pri intervenciji poškodovan gasilec


Sinoči je nekaj pred 22. uro na hribu nasproti Osnovne šole Frana Roša v Celju zaradi kurjenja prišlo do travniškega požara.

Na sliki je prikazana lokacija intervencij; vir foto: URSZR

Kot so zapisali pri Prostovoljnem gasilskem društvu Lokrovec-Dobrova so požar skupaj z gasilci Poklicne gasilske enote Celje omejili in pogasili.

Izvozili so z voziloma GVC 2 in GV-1 ter 9 gasilci. Ostali gasilci so ostali v pripravljenosti v domu.

Na portalu SPIN, ki ga vodi Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je razvidno, da je ob podobnem času gorelo tudi na travniku med Lavo in Dolgim poljem.

Požar pri Žalcu

Zaradi požara gospodarskega objekta v Pongracu pri Žalcu so bila včeraj nekaj po 11. uri aktivirana prostovoljna gasilska društva Zabukovica, Vrbje, Žalec, Griže in Šempeter v Savinjski dolini. Skupno je v intervenciji sodelovalo 39 gasilcev s 15 gasilskimi vozili.

Po informacijah Gasilske zveze Žalec je zagorelo v pomožnem objektu, ogenj pa se je nato razširil na ostrešje stanovanjske hiše. V požaru je bil popolnoma uničen pomožni objekt ter ostrešje in mansardni del stanovanjske hiše. V požaru je bil lažje poškodovan en gasilec. Preostali del hiše ni primeren za bivanje zaradi odstranjevanja posledic požara in požarne vode. Na požarišču je ostala gasilska straža PGD Griže tudi preko noči. Ob 15. uri so pri zasilnem prekrivanju strehe na stanovanjski hiši na pomoč priskočili še gasilci z PGD Ložnica pri Žalcu.

Preberite tudi:

Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 16. 4. 2024