Trčenje na avtocesti, trk s kombijem, reševanji onemoglih oseb


Včeraj se je ob pol petih zjutraj na Kardeljevem trgu v Velenju v stanovanju nahajala onemogla oseba. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so gasilci Poklicne gasilske enote Velenje s tehničnim posegom odprli vhodna vrata in reševalcem nujne medicinske pomoči omogočili dostop do nje.

Ob 10. uri so v podjetju Gorenje v Velenju gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Velenje nudili prvo pomoč onemogli osebi do prihoda reševalca ter opravili prevoz do ambulante za prvo pomoč v podjetju.

Okoli poldneva sta na avtocesti v smeri proti Mariboru pred predorom Pletovarje v občini Šentjur trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanih oseb ni bilo.

Nekaj pred 13. uro sta na Kidričevi ulici v Celju trčila kombinirano in osebno vozilo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP, ki so eno poškodovano osebo odpeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Nekaj pred 15. uro sta na Šolski ulici v Šempetru v Savinjski dolini trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje in PGD Šempeter v Savinjski dolini so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanih oseb ni bilo.