Trčil v kozolec – 23-letnik preminil (dopolnjeno)

25. 07. 2016 06:58

nesreca-znakSinoči je nekaj pred 22. uro v naselju Topolšica v občini Šoštanj voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in se zaletel v kozolec. Poškodovane so bile tri osebe, ena pa je zaradi hudih poškodb umrla na kraju dogodka. Posredovali so gasilci PGD Velenje, ki so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, razsvetljevali okolico, s tehničnim posegom rešili poškodovane iz vozila ter nudili pomoč reševalcem NMP pri zdravniški oskrbi.

Poškodovane osebe so bile prepeljane v Splošno bolnišnico Celje. Zaradi podrtega kozolca na cestišče je cesta Topolšica–Lom do sanacije zaprta.

Dodano naknadno (informacije PU Celje)

Do prometne nesreče je prišlo zarad vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

38-letni  voznik  je  vozil osebno vozilo iz smeri Topolšice proti Lomu. V Topolšici je v blagem levem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti najprej zapeljal na bankino in nato na travnik ter trčil v steber večjega lesenega kozolca ob desni strani ceste. Po trčenju je celotni del vozila ostal zagozden pod kozolcem, ki se je nato podrl na cestišče lokalne ceste ter na vozilo.  V trčenju je na kraju nesreče umrl  23-letni sopotnik, ki je sedel na sprednjem sedežu. Voznik in sopotnik na zadnjem sedežu sta se v prometni nesreči lažje poškodovala.

38-letni voznik je po trčenju kraj prometne nesreče zapustil, policisti so ga kmalu po nesreči izsledili  v bližini kraja prometne nesreče.

To  je  letos  10. smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policjske uprave  Celje. Lani v enakem obdobju je v prometnih nesrečah umrlo 11 ljudi.

polovicka_celje_klik

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
182 queries in 0,934 seconds.