Trčila avta, poškodovano planinko odpeljal helikopter (dopolnjeno), gorele ciprese

112,

Dopoldne sta zaradi prometne nesreče v bolnišnici pristali dve osebi, čez nekaj ur pa je posredoval še helikopter, ki je v UKC Maribor odpeljal ponesrečeno planinko.

Petnajst minut do enajste ure dopoldne sta v naselju Parižlje v občini Braslovče trčila avtomobila. Na kraj nesreče so odhiteli gasilci Poklicne gasilske enote Celje in Prostovoljnega gasilskega društva Parižlje-Topovlje, ki so najprej zavarovali kraj dogodka. Nato so odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili prvo pomoč dvema poškodovancema do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči, ki so ju oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob pol enih popoldne se je na Donački gori, del katere se nahaja v občini Rogatec, poškodovala planinka. Ta zaradi poškodbe pri padcu ni mogla nadaljevati poti. Na pomoč so ji priskočili gasilci PGD Donačka Gora, PGD Rogatec, gorski reševalci Gorske reševalne službe iz Celja in Kranja ter reševalci nujne medicinske pomoči Šmarje pri Jelšah, ki so ponesrečenko na težko dostopnem terenu oskrbeli in jo pripravili za prevoz. Nato jo je pobral helikopter Slovenske vojske, ki jo je prepeljal v UKC Maribor.

Dodano naknadno (Policijska uprava Celje)

V soboto popoldan so policisti obravnavali poškodbo planinke na Donački gori. 54. letna pohodnica se je poškodovala pri sestopu, kjer ji je zdrsnilo, nato pa je padla po pobočju. S helikopterjem je bila odpeljana v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da se je lažje telesno poškodovala. Tuja krivda je izključena.

Nekaj do četrte ure popoldan pa so v naselju Leskovec v občini Celje zagorele še ciprese. Na kraj požara so odhiteli gasilci PGD Trnovlje in PGE Celje in ga pogasili.