Trije poškodovani v delovni nesreči v Cinkarni Celje (dopolnjeno)

02. 11. 2013 07:44

Včeraj se je nekaj pred 17. ur0 v Cinkarni Celje na Kidričevi ulici v Celju zgodila delovna nesreča v kateri so se poškodvale tri osebe. Posredovali so reševalci NMP Celje in oskrbeli poškodovane. Dve osebi so prepeljali v SB Celje, eno pa v UKC Ljubljana. Vzrok nesreče še ugotavljajo pristojne službe.

Dodano naknadno

Policijska uprava Celje je sporočila, da se je 1. novembra nekaj pred 17. uro v celjskem podjetju zgodila huda delovna nesreča, v kateri so bili poškodovani trije zaposleni in sicer 30-letni delavec z območja Šentjurja, 61- letni delavec z območja Rogaške Slatine in 40-letni delavec z območja Štor.

Do nesreče je prišlo v obratu, kjer proizvajajo titanov dioksid in sicer pri procesu razklapljanja in raztapljanja titanove rude v razklopnem stolpu, visokem približno 12 metrov. Postopek, ki poteka v treh fazah, je avtomatiziran.

Zaposleni, ki so postopke nadzirali v nadzorni sobi obrata, so opazili, da kemijski proces v stolpu ni potekal kot običajno, zato so odprli odprtino na pokrovu stolpa. Pri tem je prišlo do eksplozije. Vroča tekočina je poškodovala dva delavca, enega pa je najverjetneje poškodoval del trdne snovi, ki je ob eksploziji priletel iz stolpa.

Višina materialne škode, nastale ob eksploziji, še ni natančno ocenjena. Prav tako še ni potrjen vzrok eksplozije v stolpu.

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
173 queries in 0,791 seconds.