Trk na regionalki, zemeljski plaz, vonj po plinu v proizvodnji, gorelo v kuhinji

112,

Včeraj sta ob 14.21 na regionalni cesti Sevnica–Radeče v naselju Vrhovo, občina Radeče, trčili osebni vozili. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so gasilci PGD Sevnica in PGE Celje zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine, nudili prvo pomoč dvema poškodovanima osebama do prihoda reševalcev ter pomagali pri prenosu do reševalnega vozila. Reševalci NMP so dve poškodovani osebi prepeljali v SB Celje.

Ob 20.08 se je v Juvanju v občini Ljubno sprožil zemeljski plaz. Gasilci PGD Radmirje, Okonina in Ljubno ob Savinji so območje plazu prekrili s folijo in izkopali jarek za odvodnjavanje meteorne vode. Plaz je poškodoval pomožni gospodarski objekt.

Ob 23.59 so v Resljevi ulici v Celju v proizvodnih prostorih zaposleni zaznali vonj po plinu. Gasilci PGE Celje so izvedli ogled kraja dogodka, opravili meritve prisotnosti plinov ter s termovizijsko kamero pregledali proizvodno linijo. Povišanih vrednosti z detektorji niso zaznali, zato so preventivno zaprli dovod zemeljskega plina ter svetovali pregled naprave.

Ob 1.51 je na Aškerčevi cesti v Velenju gorelo v kuhinji stanovanja. Požar je že pred prihodom gasilcev pogasil stanovalec. Gasilci PGE Velenje so zavarovali kraj dogodka ter prezračili in pregledali prostore. Stanovalec se je med gašenjem požara nadihal dima, zato so ga reševalci NMP odpeljali na zdravniški pogled.