V hišnih preiskavah zasegli kokain, amfetamine, ecstasy in konopljo

18. 05. 2020 11:33

Celjski kriminalisti in policisti so v sodelovanju z Generalno policijsko upravo, v soboto 16. maja 2020, zaključili z obsežno preiskavo v zvezi kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po čl. 186/I in III, Kazenskega zakonika. Preiskavo je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Celju.

ectasy_2020_maj2V preiskavi, ki so jo začeli v začetku leta 2019, in v kateri so izvajali tako klasične kot tudi prikrite preiskovalne ukrepe, so ugotovili, da so tri osebe, stare od 24 do 27 let, osumljene desetih kaznivih dejanj, saj so sodelovale v hudodelski združbi in to tako, da so organizirale nakup, hrambo, prevoz in prodajo večjih količin prepovedanih drog kokain, amfetamin, konoplja ter MDMA (Ecstasy). Vsi trije so slovenski državljani, doma z območja Policijske uprave Celje.

V zaključni akciji, v kateri so sodelovali tudi pripadniki posebne policijske enote, so opravili tri hišne preiskave po določilih Zakona o kazenskem postopku in Zakona o odvzemu premoženja nezakonitega izvora in trem osebam odvzeli prostost.

V času izvajanja ukrepov in na hišnih preiskavah so zasegli:

– 24.000 tablet prepovedane droge MDMA (Ecstasy),
– 1 kg prepovedane droge amfetamin,
– 1 kg prepovedane droge kokain,
– 1,5 kg konoplje ter pripomočke za razpečevanje prepovedanih drog.

Pri enem od osumljenih so pri hišni preiskavi, na podlagi odredbe sodišča, opravili zaseg dela premoženja vrednega 100.000 € za katerega sumijo, da je nezakonitega izvora. V finančni preiskavi je bilo namreč ugotovljeno očitno nesorazmerje med obsegom premoženja in dohodki osumljenca.

Zasegli so mu:

– osebni avtomobil znamke BMW 520,
– osebni avtomobil znamke Mercedes Benz GLC,
– osebni avtomobil znamke Renault Trafic,
– motorno kolo znamke KTM,
– motorno kolo znamke Yamaha,
– motorno kolo znamke Aprilia,
– masažni zunanji bazen (jacuzzi),
– vrtni žar in
– 3.000 € gotovine.

Vse tri osumljene so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jim je odredil pripor.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 2,713 seconds.