V prometni nesreči poškodovana oseba, čiščenje oljnega madeža


Včeraj so gasilci odhiteli na kraj prometne nesreče, v kateri se je poškodoval eden izmed udeležencev. Možje v rdečem pa so posredovali še v Žalcu in Šoštanju.

Par minut do četrte ure popoldan sta na regionalni cesti Laško–Rimske Toplice pri odcepu za Strmco v občini Laško trčili osebni vozili. Gasilci Poklicne gasilske enote Celje in Prostovoljnega gasilskega društva Laško so zavarovali kraj nesreče, nevtralizirali razlite motorne tekočine, odstranili avto s cestišča, odklopili akumulator ter nudili pomoč policiji in poškodovani osebi do prihoda reševalcev. Reševalci nujne medicinske pomoči so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v celjsko bolnišnico.

Okoli tretje ure popoldan so v Ulici Savinjske čete v Žalcu gasilci PGD Žalec z vpojnim sredstvom očistili manjši oljni madež na parkirnem prostoru.

Par minut do poldneva je na Koroški cesti v Šoštanju v stanovanju stanovanjskega bloka prišlo do izpusta vode in zadimljenja zaradi zažgane hrane na štedilniku. Gasilci PGD Šoštanj so zaprli vodovodno pipo, odmaknili posodo s kuhalne plošče, izklopili štedilnik in prezračili stanovanje.