V prometni nesreči v Trški Gorci (občina Šentjur) ena oseba podlegla poškodbam (foto)


Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje sta včeraj nekaj po 17. uri v Trški Gorci, na cesti Šentjur-Planina pri Sevnici, trčili osebni vozili.

V nesreči je ena oseba podlegla poškodbam, dve poškodovani osebi pa so reševalci celjske nujne medicinske pomoči odpeljali v tamkajšnjo bolnišnico. Gasilci Poklicne gasilske enote Celje so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom iz vozil rešili dve poškodovani osebi in mrtvo osebo, nudili pomoč reševalcem, posipali razlite motorne tekočine, odklopili akumulatorja ter razsvetlili kraj nesreče.

Iz PU Celje so nam danes sporočili podrobnosti včerajšnje prometne nesreče. 23-letni voznik je včeraj okoli 17. ure vozil po regionalni cesti iz smeri Planine proti Šentjurju. Izven naselja Trška Gorca je dohitel voznika osebnega avtomobila, ki je pred njim vozil v isti smeri in zmanjševal hitrost vožnje zaradi traktorja, ki se je vključeval v promet. 23-letni voznik kljub sunkovitem zaviranju svojega vozila ni uspel pravočasno zaustaviti. Vozilo je zaneslo na nasprotno smerno vozišče, po katerem je v tistem trenutku pripeljal 31-letni voznik osebnega vozila. V trčenju se je 23-letni voznik tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče poškodbam podlegel, sopotnica v njegovem vozilu se je hudo poškodovala, 31-letni voznik osebnega vozila pa lažje.

Letos je na območju celjske policijske uprave v prometnih nesrečah umrlo 13 ljudi, lani v enakem obdobju pa 17.

Vir: URSZR in PGE Celje

Foto: PGE Celje