V Velenju zgorela savna, zaletela pa so se tudi 4 vozila; v Ljubnem poškodovan skakalec (dopolnjeno)

29. 12. 2016 16:21

V Velenju je bilo blizu opoldneva vroče, saj je zagorela savna, dve uri kasneje pa so v naletu trčila štiri vozila. Uprava RS za zaščito in reševanje poroča tudi o helikopterskem reševanju pri skakalnici v Ljubnem.

Ob 11.26 je v stanovanju stanovanjskega bloka na Cesti Františka Foita v Velenju zagorela savna. Ogenj, ki je savno popolnoma uničil, stanovanje pa poškodoval, so pogasili gasilci PGD Velenje.

Ob 13.36 je na Cesti Simona Blatnika v Velenju prišlo do naleta štirih osebnih vozil. Posredovali so gasilci PGD Velenje, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na osebnih vozilih, posuli po cestišču razlite motorne tekočine in odstranili vozila s cestišča. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Ob 14.50 je v Črnovi, občina Velenje, prišlo do dimniškega požara v stanovanjski hiši. Posredovali so gasilci PGD Velenje, ki so pogasili požar in s termo kamero pregledali dimnik. O materialni škodi ne poročajo.

Ob 15.47 je na Cesti v Savino, občina Ljubno, med smučarskimi skoki na skakalnici padel skakalec in se pri tem poškodoval. Posredovali so reševalci NMP Mozirje, ki so poškodovanega oskrbeli, nato pa ga je prevzela ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči, ki ga je z helikopterjem Slovenske vojske prepeljala v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana. Posredovali so tudi gasilci PGD Ljubno ob Savinji, ki so zavarovali mesto pristanka helikopterja.

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 1,014 seconds.