V velikem požaru pri Šmarju posredovalo 120 gasilcev

11. 07. 2019 08:06

pozar_brecljevo_2019_julij_3Sinoči je ob 21.33 v naselju Brecljevo, občina Šmarje pri Jelšah, zagorel gospodarski objekt velikosti 20 x 60 metrov.

Požar so pogasili gasilci iz PGD Šmarje pri Jelšah, Mestinje, Zibika, Šentvid pri Grobelnem, Pristava pri Mestinju, Sladka Gora, Kristan Vrh in Sveti Štefan. Iz objekta so uspeli rešiti večino živine. Zgorelo je celotno ostrešje objekta.

V hlevu je bilo 70 govedi, ki so jih uspeli rešiti. Skupno je posredovalo 120 gasilcev.

Ravno zaključil delo v hlevu, ko je poslopje zajel požar

O nesrečni kmetiji Guzejevih so poročali tudi na 24ur. Kot poročajo, je lastnik ravno zaključil delo v hlevu, ko je zagledal ognjene zublje v ostrešju, ki so nato v nekaj minutah uničili 35 let trdega dela. Požar je tako hitro napredoval, da gasilci ob prihodu na mesto požara niso mogli rešiti praktično ničesar več. Dodatna nesrečna okoliščina je ta, da kmetija zaradi sprotnih stroškov ni bila zavarovana.

Edina sreča v nesreči pa je v tem, da so s sosedi uspeli rešiti celotno čredo govedi, pa tudi prašiči so se rešili s tem, da so se zatekli v del hleva, kamor ni prodiral dim.

To pa ni prva nesreča, ki je doletela to kmetijo. Lastnika je namreč pred dvema letoma težko poškodoval bik. Poleh tega jim ni prizaneslo niti vreme, saj jim je prejšnji teden toča uničila vinograd. Škodo po požaru pa ocenjuje na več kot pol milijona evrov.

pozar_brecljevo_2019_julij_2

Preberite tudi današnje poročilo Policijske uprave Celje (klik!)

*foto: Matija Čakš

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 1,327 seconds.