V zdravniški podkupovalni aferi osumljeni Vlaović razrešen z mesta predstojnika; Krašovec obsojen na 2leti zapora; Škobernetu grozi 8 let

20. 12. 2013 15:59

denar2Slovensko javnost je včeraj pretreslo razkritje podkupovalne afere v zdravstvu. Med petimi osumljenimi je tudi prvi mož travmatološkega oddelka Splošne bolnišnice Celje Miodrag Vlaović, ki ga je vodstvo danes razrešilo z mesta predstojnika. Osumljeni je bil član komisije za javna naročanja in naj bi preko računa na Hrvaškem prejel 18.000 evrov podkupnine.

Na celjskem okrožnem sodišču so danes nekdanjemu ekonomu mariborske nadškofije Mirku Krašovcu izrekli dveletno zaporno kazen. Senat ga je obsodil v delu obtožbe, ki se nanaša na vplivanje na Antona Ekarta iz mariborske nadškofije, da je ta sprejemal odločitve pri pripravi dokumentacije tudi z lažno vsebino za pridobivanje 1,7 milijona evropskega denarja za obnovo dvorca Betnave.

V sklepni fazi je tudi sojenje zoper sodnika Milka Škoberneta, ki je osumljen jemanja podkupnine, tožilstvo pa zanj zahteva osem let zapora.

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 0,898 seconds.