Včeraj tri prometne nesreče, danes v Zrečah delovna nesreča


Včeraj so “112-dogajanje” na Celjskem zaznamovale tri prometne nesreče na zahodni hemisferi regije. Danes se je v Zrečah zgodila delovna nesreča, kjer je stroj delavki poškodoval obe nogi.

Nekaj po 14. uri je včeraj na avtocesti pri izvozu Šempeter v občini Žalec kombinirano vozilo trčilo v odbojno ograjo in se prevrnilo na bok. Gasilci PGE Celje so prometno in požarno varovali kraj, odklopili akumulator, posipali razlite motorne tekočine ter pregledali tovor. Reševalci NMP Celje in Žalec so na kraju pregledali in oskrbeli eno poškodovano osebo.

Ob 19.00 se je na cesti Arja vas–Velenje pri odcepu Črnova, občina Velenje, pripetila prometna nesreča z udeležbo tovornega in dveh osebnih vozil. Gasilci PGD Velenje so zavarovali mesto nesreče, razsvetlili kraj nesreče, odklopili akumulatorja in posuli cestišče z vpojnimi sredstvi. Reševalci RP Velenje so eno poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 23.14 je na Lopatniku v občini Velenje voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča, se prevrnil na bok in ostal naslonjen na drevo. Gasilci PGD Velenje so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, s tehničnim posegom rešili voznika iz vozila in vozilo izvlekli na cestišče. Poškodovanega voznika so oskrbeli reševalci NMP Velenje.

Danes je ob 7.40 v podjetju na Tovarniški cesti v Zrečah delovni stroj delavki poškodoval nogi. Prvo pomoč so ji nudili zaposleni. Reševalci NMP Slovenske Konjice so poškodovano oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v UKC Maribor.

Istočasno so v istem kraju pri osnovni šoli gasilci PGD Stranice očistili razlito pogonsko gorivo in sprali cestišče.