Večkrat zagorelo, naftni derivati v kanalizaciji (dopolnjeno)

17. 02. 2018 08:29

Včeraj je ob 15.37 je v Rečici ob Paki, občina Šmartno ob Paki, zagorelo osebno vozilo. Požar so pričeli gasiti prisebni krajani, dokončno pa so ga pogasili gasilci PGD Šmartno ob Paki, ga preventivno pregledali ter odklopili akumulator.

Ob 18.12 so v Arji vasi, občina Žalec, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Arja vas, Dobriša vas-Petrovče in Drešinja vas, ki so saje pogasili ter dimnik pregledali s termovizijsko kamero.

Ob 18.25 je na Trgu celjskih knezov v Celju zagorela vsebina zabojnika za smeti. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so požar pogasili in pregledali okolico.

Ob 20.36 so v ulici Ob Koprivnici, v Bevkovi ulici in v Ulici Matevža Haceta v Celju občani zaznali vonj po naftnih derivatih v kanalizaciji. Gasilci PGE Celje so pregledali območje vendar izvora onesnaženja niso našli. V soboto 17. 2. bodo še enkrat opravili ogleda terena. Domnevni vzrok onesnaženja bi lahko bil izliv kurilnega olja.

Dne 17. 2. 2018 ob 8.47 so gasilci PGE Celje našli točno lokacijo izteka kurilnega olja v potok Koprivnica, na Bevkovi ulici v Celju. V potok so namestili pivnike, katere bodo odstranili naslednji dan. Gre za manjše onesnaženje, pogina rib in vpliva na okolje ni.

Danes je ob 0.38 na Ostrožnem pri Ponikvi v občini Šentjur zagorela lopa velikosti okoli 3 x 4 metre in del ostrešja hleva v neposredni bližini. Gasilci PGD Ponikva in Dramlje so požar omejili, pogasili in pregledali podstrešje hleva. Ogenj je uničil lopo in poškodoval del ostrešja hleva.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 1,654 seconds.