Vložena obtožnica proti celjskemu kazenskemu sodniku Milku Škobernetu


Štiri mesece po končani preiskavi je specializirano državno tožilstvo zaradi suma nadaljevanega kaznivega dejanja prejemanja podkupnine na ljubljansko okrožno sodišče vložilo obtožnico proti celjskemu kazenskemu sodniku Milku Škobernetu, piše rtvslo.si.

Tožilstvo Škobernetu očita sprejetje podkupnine pri odpravi mednarodne tiralice za Esada Ćehajića, osumljenega kaznivih dejanj, povezanih s prostitucijo in goljufijami. Škoberne naj bi od Čehajića, potem ko je od njega prejel 9.000 evrov podkupnine, zahteval še 50.000 evrov. Čehajić je naposled javnosti osebno razkril domnevno nečedne posle celjskega sodnika. Kriminalisti so med policijsko preiskavo Škobernetu navidezno izročili 18.000 evrov podkupnine, ki si jih je potem razdelil z nekdanjim direktorjem Komunale Laško Marjanom Salobirjem ter celjskim podjetnikom Esadom Ramićupravom, proti katerima je prav tako vložena za zdaj še ne pravnomočna obtožnica.

Kriminalisti so pri šestih hišnih preiskavah našli materialne dokaze, kot so računalniški podatki, listine, prenosni telefoni, zasegli pa so tudi del izročene navidezne podkupnine v višini 11.000 evrov.

Več na rtvslo.si.

Fotografija je simbolična.