Voznik začetnik z neregistriranim vozilom po Celju vozil s 158 km/h


Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj ponoči izvajali meritve hitrosti na celjski obvoznici iz smeri Medloga proti Čopovi ulici. Na delu, kjer je hitrost omejena na 70 kilometrov na uro, je voznik začetnik vozil 158 km/h. Voznik je vozil neregistrirano vozilo, ki ni bilo obvezno zavarovano, prav tako za vozilo ni bil opravljen tehnični pregled.

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje za storjene prekrške sledi obdolžilni predlog. Za omenjeno prekoračitev hitrosti je predpisana globa v višini 1.200 evrov in stranska sankcija prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljena za vse kategorije motornih vozil, ki jih poseduje. Za vožnjo z neregistriranim vozilom je predpisana globa v višini 100 evrov, za vožnjo z vozilom brez opravljenega tehničnega pregleda pa 500 evrov. Zaradi vožnje z vozilom brez sklenjenega obveznega zavarovanja bodo policisti zoper lastnika vozila izvedli prekrškovni postopek.

Na koncu so s PU Celje zapisali: “Nikar ne pozabimo, da je neprilagojena hitrost, sploh v povezavi z neizkušenostjo voznikov začetnikov, eden najpogostejših vzrokov najhujših prometnih nesreč. Vsem voznikom zato svetujemo naj prilagodijo hitrost vožnje veljavnim omejitvam, svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na vozišču.  Le na ta način bomo doprinesli k večji varnosti na naših cestah.”

Preberite tudi:

Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 9. 7. 2024