Vzrok požara na Mozirski koči še ni potrjen. Na pogorišču tudi pes specialist za iskanje vnetljivih snovi

28. 02. 2021 16:40

Celjski kriminalisti so včeraj, v sodelovanju s strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija, opravili ogled pogorišča Mozirske koče, ki jo je 24. februarja, uničil ogenj. Preiskava o tem, kaj natančno je povzročilo požar, še poteka.

Včeraj so vremenske razmere in stanje na pogorišču Mozirske koče, ki jo je ogenj sredi tedna v celoti uničil, omogočile celjskim kriminalistom in strokovnjakom Nacionalnega forenzičnega laboratorija, da so nadaljevali ogleda požarišča.

Pri ogledu, ki je potekal ves dan, so ogledniki zavarovali določene vzorce, ki jih bodo v nadaljevanju še dodatno preiskali. Pri ogledu sta preiskovalcem pomagala tudi vodnik službenega psa in pes specialist za iskanje vnetljivih snovi. Predstavniki planinskega društva ter domačini so v času ogleda pomagali z odstranjevanjem poškodovanih delov objekta in s tem oglednikom omogočili varno opravljanje ogleda.

S preiskavo pristojni aktivno nadaljujejo, k razjasnitvi posameznih okoliščin pa se bodo v prihodnjih dneh vključili še strokovnjaki določenih področij. Vzrok požara še ni potrjen, zato policija glede tega zaenkrat ne daje informacij.

foto: PU Celje

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 11,066 seconds.