Zadnji teden ceste na Celjskem v znamenju pijanih povzročiteljev nesreč


V zadnjem tednu so bile ceste na območju Policijske uprave Celje v znamenju pijanih voznikov, ki so povzročili prometne nesreče. Kar tri takšne so se zgodile včeraj, o čemer so poročali celjski policisti v dnevnem poročilu – tukaj.

Zaradi povečanega pojava prometnih nesreč, katerih povzročitelji so neodgovorni pijani vozniki, policija ponovno opozarja voznike na nevarnost takšnega neodgovornega početja.

Vožnja pod vplivom alkohola je nadvse odklonsko dejanje, zaradi katerega prepogosto umirajo nedolžni ljudje.

Policijska poročila PU Celje lahko vsak dan spremljate na Celje.info (tukaj)

Alkohol je med vozniki na Celjskem in Koroškem še vedno vse preveč prisoten. Samo v zadnjem tednu dni so policisti na območju PU Celje obravnavali osem prometnih nesreč, ki so jih povzročili pijani vozniki. Stopnje alkoholiziranosti so bile pri večini zelo visoke.

Izjemno visoke stopnje alkoholiziranosti in vožnjo pod vplivom prepovedanih substanc beležijo v zadnjih dneh tudi pri kontrolah cestnega prometa. Prav tako, praktično ne mine dan, da na našem območju policisti ne bi bilo potrebno zasegati vozil. V zadnjem tednu so voznikom, ki so vozili brez vozniških dovoljenj zasegli 13 vozil.

Uživanje alkohola še vedno prepogosto družbeno sprejemljivo

Žal je uživanje alkohola v Sloveniji še vedno prepogosto družbeno sprejemljivo. Alkohola se mnogi poslužujejo ob različnih priložnostih, tako veselih kot žalostnih in kar je najhuje po vsem tem še sedejo za volan. Policisti zato ponovno opozarjajo, da alkohol izjemno negativno vpliva na človekovo zaznavanje, zaradi česar obstaja veliko večja verjetnost, da bomo udeleženi v prometni nesreči, če smo predhodno uživali alkoholne pijače. Z višanjem stopnje alkohola v organizmu pa se verjetnost za povzročitev prometne močno poveča. Policisti se bodo tudi v prihodnje trudili ozavestiti ljudi, da vožnja motornega vozila in alkohol ne gresta skupaj. Vožnja pod vplivom alkohola je nadvse odklonsko dejanje, zaradi katerega prepogosto umirajo nedolžni ljudje.

Vse voznike zato znova pozivamo naj vozijo le trezni. Če bodo uživali alkoholne pijače si naj najdejo prevoz. Na Celjskem in Koroškem bodo policisti v prihajajočih prazničnih dneh še posebej pozorni na voznike, ki vozijo pod vplivom alkohola.