Zadrogiran drvel po avtocesti. Vlomilec ukradel WC školjko in dva umivalnika


Na naših avtocestah se dogaja marsikaj. Prejšnji teden smo poročali o tujem konvoju, ki so ga policisti zalotili sredi dneva, čeprav bi lahko vozil le ponoči. Nekaj dni kasneje o malomarno nameščenih manjših tovornih vozilih na madžarskem vlačilcu in ukrajinskem vozniku, ki je na odseku omejitve hitrosti na 100km/h vozil 176 km/h.

Naslednji primer je še hujši, saj združuje preveliko hitrost z vožnjo pod vplivom mamil.

Celjski policisti so minule dni na avtocesti A1 izvajali poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju prekoračitve hitrosti.

Vozilo Mini Cooper (vir foto: Wikimedia Commons)

Pri tem so ugotovili več prekoračitev hitrosti voznikov osebni vozil, med katerimi izstopa voznik osebnega avtomobila znamke Mini Cooper, ki je na odseku, kjer je hitrost vožnje s prometnim znakom omejena na 130 km/h, vozil s hitrostjo 157 km/h. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

Ker pa je zanj obstajal sum, da vozi pod vplivom mamil, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi, so mu odredili še test na droge. Ta je pokazal prisotnost prepovedane droge v organizmu.

Policisti so vozniku odredili strokovni pregled, ki ga je odklonil, zato so zoper njega podali obdolžilni predlog, saj je storil prekršek zoper varnost cestnega prometa, za katerega je predpisana stranska sankcija kazenskih točk v cestnem prometu v številu, zaradi katerega se po zakonu izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja in gre za storitev hujšega prekrška v cestnem prometu.

A ne samo za volanom, vozniki so lahko sebi in drugim nevarni tudi na kakšnem nemotoriziranem vozilu, denimo kolesu.

V Ločah so policisti v petek obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen kolesar, ki je bil krepko pod vplivom alkohola. Imel je dobri dve promili alkohola v krvi. Kolesar je na pločniku izgubil ravnotežje, padel in se poškodoval. Zaradi povzročitve prometne nesreče so mu policisti izdali plačilni nalog.

Na območju PU Celje so samo minuli konec tedna obravnavali  sedem močno pijanih voznikov, ki so imeli od promila do dveh alkohola v krvi.

Opremljal bo kopalnico

Med minuli vikend obravnavanimi kriminalnimi dejanji, ki izstopajo po neobičajnosti, je na prvem mestu nedvomno naslednji “podvig”.

V Velenju so policisti obravnavali vlom v novogradnjo stanovanjske hiše. Storilec je ukradel WC školjko in dva umivalnika.

Več o kriminaliteti minulega vikenda na območju PU Celje v spodnjem poročilu:

Poročilo Policijske uprave Celje ponedeljek, 4. 3. 2024