Zagorela vrtna hišica, evakuacija zaradi plina

01. 06. 2020 06:55

Včeraj so ob 1.17 v Cestah, občina Rogaška Slatina, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in PGD Rogaška Slatina so zavarovali kraj dogodka, pogasili goreče saje in očistili dimnik, ki ga je ogenj poškodoval.

Ob 10.57 je v naselju Bevče, občina Velenje, zagorela ograja in vrtna hišica. Požar so omejili domačini do prihoda gasilcev PGD Vinska Gora in Bevče, ki so nato požar dokončno pogasili in okolico pregledali s termovizijsko kamero.

Ob 14.17 je bil v Kasazah v občini Žalec v večstanovanjskem objektu zaznan vonj po plinu. Gasilci PGD Kasaze-Liboje in PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, evakuirali iz objekta stanovalce, zaprli požarno plinsko pipo podzemnega plinohrama in opravili meritev koncentracije plina. Gasilci so ugotovili, da je vzrok za vonj po plinu puščanje plina iz prazne jeklenke gospodinjskega plina v kleti. Gasilci so zaprli ventil na jeklenki in jeklenko iznesli iz objekta in prezračili objekt. Požarna plinska pipa je ostala zaprta do prihoda dežurnega vzdrževalca plinohrama.

Ob 19.43 je v naselju Bezina, občina Slovenske Konjice, ob gozdu gorel gradbeni leseni opaž. Ogenj so pogasili gasilci iz PGD Slovenske Konjice.

Preberite tudi današnje poročilo Policijske uprave Celje

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
152 queries in 1,069 seconds.