Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 1. 6. 2020 (vlomi in nesreče)

01. 06. 2020 17:56

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje je od petka do danes poklicalo 765 občanov, od tega je bilo 196 klicev interventnih.  

S področja cestnega prometa so obravnavali tri prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami, sedem prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 13 prometnih nesreč z materialno škodo.

Policisti so zaradi kršitev v cestnem prometu zasegli tri vozila, katera so vozniki v cestnem prometu vozili po poteku veljavnosti vozniškega dovoljenja, pod vplivom alkohola in neregistrirano vozilo. Enega voznika motornega vozila so pridržali zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

S področja javnega reda in miru so obravnavali sedem kršitev v zasebnem prostoru in 23 kršitev na javnem kraju.

S področja kriminalitete so policisti in kriminalisti obravnavali 35 različnih kaznivih dejanj, med katerimi so kazniva dejanja Tatvine, Velike tatvine, Grožnje, Lahke telesne poškodbe, Poškodovanje tuje stvari in dve kaznivi dejanji Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami. Policisti in kriminalisti so obravnavali tri kazniva dejanja Nasilja v družini pri tem so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Petek, 29. 5. 2020

Celjski policisti so obravnavali tatvino goriva iz tovornega vozila in delovnih strojev na Kidričevi ulici v Celju.

V petek ob 10.50 uri so bili s strani občana obveščeni, da je pri vlomu v klet na Ljubljanski cesti v Celju zalotil moškega, ki je odtujil kolo. Policisti PP Celje so 24-letniku z območja Velenja odvzeli prostost in ugotovili,
da je vlomil v dve kleti iz katerih je nameraval odtujiti dve kolesi. Policisti ga bodo kazensko ovadili.

Policisti PP Radlje ob Dravi so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v času enega tedna, od koder je neznani storilec odtujil vrednejše predmete, motorno žago in kosilnico.

Sobota, 30. 5. 2020

Velenjski policisti so obravnavali tatvini koles iz kolesarnice na Stanetovi ulici v Velenju.

Policisti PP Radlje ob Dravi so obravnavali nesrečo pri delu, kjer se je v eni izmed trgovin huje telesno poškodovala tam zaposlena, ko je premikala mešalec za meso.

Velenjski policisti so ob 17.30 uri obravnavali prometno nesrečo v kateri se je huje telesno poškodoval 68-letni voznik štirikolesnika iz Velenja, ki je pri vožnji iz gozda na cesto izgubil oblast nad vozilom ter padel iz vozila.

Policisti PP Mozirje so imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 1,00 mg/l  alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so zoper kršitelja odredili pridržanje, zoper njega pa podali obdolžilni predlog.

Policisti PP Celje so ob 18.05 uri obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje telesno poškodoval 42-letnik voznik štirikolesnika iz Celja, ki je pri vožnji po makadamski poti izgubil oblast nad vozilom in padel. Ugotovljeno
je bilo, da je med vožnjo vozil pod vplivom alkohola, saj je rezultat alkotesta pokazal 0,33 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka.

Policisti PP Laško so v kraju Jagnjenica ob 19.30 uri obravnavali dva vloma v parkirana vozila v času, ko sta bila lastnika pri maši. Neznani storilci so bili s kraja pregnani in se z neznanim vozilom odpeljali v smeri kraja Brunki proti Dolenjski.

Nedelja, 31. 5. 2020

Ob 21.00 uri so bili policisti obveščeni o vlomu v trgovino v Celju na Prešernovi ulici. Celjski policisti so na kraju ugotovili, da je storilec vlomil skozi vrata na vzvod. Kmalu za tem so prijeli 41-letnega moškega z območja Celja, ki so mu odvzeli prostost in mu zasegli večjo količino cigaret. Zoper osumljenega bodo podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Velike tatvine.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
170 queries in 0,776 seconds.