Zalita hiša, pogrešan kopalec, zbita peška (dopolnjeno: trk pri Laškem)

27. 08. 2017 10:20

Po mirnem uvodu v soboto so imeli gasilci in reševalci v večerno-nočnem času več dela. 

Včeraj je ob 13.12 na Zeleni ulici v Šempetru počila glavna vodovodna cev, voda pa je pričela zalivati stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci PGD Šempeter v Savinjski dolini, ki so zavarovali kraj dogodka in s protipoplavnimi vrečami preusmerili vodo proč od stanovanjske hiše. Zaradi počene cevi je bila motena oziroma prekinjena oskrba z vodo na območju Šempetra vse dokler dežurni JKP Žalec niso odpravili okvare.

Ob 19.25 je na avtocesti Dramlje – Tepanje v občini Slovenske Konjice zagorelo osebno vozilo. Gasilci PGE Celje in PGD Slovenske Konjice so požar omejili in pogasili. Vozilo je uničeno. Avtocesta je bila v smeri Maribora zaprta do 20.10.

Ob 22.25 so v naselju Zagrad v Celju posredovali gasilci PGE Celje, kjer so s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem se je nahajala obolela oseba in nudili pomoč reševalcem NMP Celje pri prenosu osebe do reševalnega vozila. Obolela oseba je bila prepeljana v SB Celje.

Danes ob 1.12 so bili s strani policije obveščeni, da obstaja sum za pogrešano osebo, ki so jo nazadnje videli, kako je skočila v Velenjsko jezero v Velenju. Posredovali so gasilci PGD Velenje, ki so s čolnom temeljito pregledali jezero ter njeno okolico, vendar je bilo iskanje neuspešno. Na kraju dogodka je bil prisoten tudi potapljač PRS Velenje in policija. Z iskanjem bodo nadaljevali v jutranjih urah.

Ob 03.05 je na ulici Cesta Simona Blatnika v Velenju voznik osebnega vozila zbil peško. Posredovali so reševalci NMP, ki so poškodovano osebo prepeljali v nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Celje. Obveščene so bile pristojne službe.

Foto: PGD Laško
Foto: PGD Laško

Dodano naknadno

Ob 10.33 sta v Reki, občina Laško, trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Laško, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, nudili pomoč ponesrečenim ter posipali cestišče z vpojnimi sredstvi.

Dve poškodovani osebi so reševalci NMP Laško prepeljali v SB Celje. Osebni vozili sta uničeni.

vucko-polovicka

 

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
170 queries in 0,601 seconds.