Zaradi korupcije ovadili upravitelja nepremičnin v Žalcu

15. 07. 2016 15:05

zalec_iz_zrakaS Policijske uprave Celje so sporočili, da njihovi kriminalisti preiskujejo sume storitev več kaznivih dejanj Nedovoljeno sprejemanje daril po 241. členu in Nedovoljeno dajanje daril po 242. členu Kazenskega zakonika. V tej preiskavi so 11. julija na območju policijske uprave Celje opravili tri hišne in dve osebni preiskavi ter več drugih operativnih nalog, ki so posledica predhodnega zbiranja podatkov.

V dosedanji preiskavi so kriminalisti ugotovili, da je 37-letni osumljenec, zaposlen kot upravnik v stanovanjskem podjetju, ki se primarno ukvarja z upravljanjem nepremičnin na območju Žalca, od dveh odgovornih oseb gospodarskih družb, ki izvajata gradbena dela, večkrat za sebe zahteval nedovoljeno nagrado v obliki 3 % provizije od vrednosti vseh opravljenih del, ki sta jih v okviru svoje dejavnosti za stanovanjsko podjetje na območju Žalca opravila izvajalca in sicer kot protiuslugo za pridobitev ali ohranitev posla.

Zoper osumljeno osebo so kriminalisti izvajali več prikritih preiskovalnih ukrepov. Pri izvajanju enega od njih so osumljencu ob prejemu nedovoljene nagrade v vrednosti 5.000 € odvzeli prostost in ga pridržali do konca izvajanja preiskovalnih dejanj. Kriminalisti so nedovoljeno nagrado našli pri opravljanju osebne preiskave osumljenca in jo zasegli.

Kriminalisti bodo v skladu z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva v Celju v prvi fazi podali kazensko ovadbo zoper tri osebe zaradi utemeljenega suma storitve štirih kaznivih dejanj.

Ker je iz do sedaj zbranih obvestil in dokazov moč utemeljeno sklepati, da je bilo storjeno še več kaznivih dejanj s strani več oseb, ki se ukvarjajo z upravljanjem zgradb in s tem povezanimi gradbenimi deli, kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Na podlagi dosedanjih ugotovitev domnevajo, da je bilo takih primerov v obeh preiskavah še več, zato pozivajo vse občane, ki bi lahko dali kakršnekoli koristne podatke, da to sporočijo celjskim kriminalistom ali na št. 113.

abonma-zalec-polsi

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
191 queries in 1,282 seconds.