Zbil pešca, in med prevozom tega v bolnišnico zbil še peško

06. 12. 2021 13:45

Policisti Postaje prometne policije Celje so imeli med vikendom precej dela, tako s prometnimi nesrečami, ki so bile v glavnem povezane z vremenskimi razmerami, kot tudi z ostalimi kršitvami cestno prometnih predpisov. Trije primeri so bili še posebej izstopajoči, sporočajo s PU Celje.

V petek je v Celju voznik osebnega avtomobila, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, trčil v pešca, ki je nepravilno prečkal vozišče. Po prometni nesreči je pešca naložil v svoje vozilo, da bi ga odpeljal v bolnišnico. Med vožnjo proti bolnišnici je na Kersnikovi ulici, na označenemu prehodu za pešce, trčil še v peško, ki se je v prometni nesreči lažje telesno poškodovala. Vozniku sta bila zaradi obeh prekrškov oziroma povzročitve dveh prometnih nesreč, izdana plačilna naloga za plačilo globe v skupni višini 600 evrov. Izrečenih mu je bilo tudi 8 kazenskih točk. Pešcu, v katerega je voznik trčil, so prometni policisti izdali plačilni nalog za plačilo globe v višini 40 evrov, zaradi nepravilnega prečkanja vozišča.

V soboto, okoli poldneva, so policisti Postaje prometne policije Celje pri opravljanju meritev hitrosti z laserskim merilnikom v Celju, kjer je hitrost vožnje s prometnim pravilom za vožnjo v naseljih omejena na 50 km/h, izmerili hitrost vožnje voznika, ki je v naselju vozil 116 km/h. Vozniku so na kraju prekrška odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog. Vozniku grozi globa v višini 1.200 evrov in 18 kazenskih točk, kar pomeni tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

V soboto ponoči so prometni policisti obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, zapeljal s ceste. Tako voznik kot potnik v vozilu sta bila pod vplivom alkohola. Voznik, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, je imel v krvi dobro promilo in pol alkohola. Zoper voznika bodo policisti na Okrajno sodišče v Celju podali obdolžilni predlog, grozi mu globa v višini 1.820 evrov.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 1,200 seconds.