Živahen dan za gasilce in reševalce: največ težav z močnim vetrom, ki je utrgal tudi del pomola na Šmartinskem jezeru

29. 10. 2017 20:15

Danes je ob 7.14 v objektu na Jenkovi cesti v Velenju oseba ostala ujeta v dvigalu. Gasilci PGD Velenje so jo s tehničnim posegom rešili iz kabine dvigala.

Ob 8.14 je pri nakupovalnem centru v Mozirju močan veter na pomožnem objektu za vozičke odkril streho. Ta je poškodovala dve parkirani osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Mozirje. Odstranili so streho s parkirišča in pomožni objekt prestavili na varno.

Ob 9.26 je na Kopališki cesti v Velenju močan veter preko cestišča podrl večje drevo. Gasilci PGD Velenje so drevo razžagali in odstranili s cestišča.

Ob 10.00 je v Gotovljah o občini Žalec močan veter nagnil drevo nad stanovanjsko hišo in razkril streho gospodarskega poslopja. Gasilci PGD Gotovlje in Žalec so drevo, ki je ogrožalo stanovanjsko hišo, s pomočjo avto lestve razžagali in odstranili ter prekrili poškodovani del ostrešja gospodarskega poslopja.

Ob 10.19 se je cesti Radeče-Njivice v občini Radeče preko cestišča podrlo drevo. Gasilci PGD Radeče so drevo razžagali in odstranili.

Ob 10.30 je v naselju Marija Reka, občina Prebold, močan veter podrl drevo na cestišče, kjer je oviralo promet. Gasilci PGD Prebold so drevo razžagali in odstranili.

Ob 10.36 je v Runtolah v občini Celje močan veter odtrgal del pomola na Šmartinskem jezeru in ga skupaj z jadrnico in manjšim čolnom, ki sta bila privezana ob pomol, odnesel stran od obale. Pri tem se je manjši čoln potopil. Celjski poklicni gasilci so odtrgani del pomola odstranili in jadrnico privezali ob obalo.

Ob 10.50 je na območju Celja močan veter podrl več dreves in drog javne razsvetljave. Celjski poklicni gasilci in delavci cestnega podjetja so podrta drevesa razžagali in odstranili, delavec pristojnega podjetja pa je poskrbel za odpravo poškodbe na javni razsvetljavi.

Ob 11.08 je v naselju Pongrac, občina Žalec, močan veter odkril del strehe stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Griže. Z rezervnimi strešniki so prekrili poškodovani del strehe na površini štirih kvadratnih metrov.

Ob 11.10 je na Velenjski cesti na Polzeli zagorelo na podstrešju stanovanjske hiše. Gasilci PGD Polzela, Andraž nad Polzelo in Ločica ob Savinji so požar pogasili ter razkrili streho hiše in jo začasno prekrili s folijo.

Ob 11.46 je na Savinjski cesti v Mozirju močan veter poškodoval reklamno tablo nad cestiščem. Posredovali so gasilci PGD Mozirje. Poškodovano tablo, ki je ovirala promet, so odstranili.

Ob 12.10 sta se v naselju Pečovnik, občina Celje, med spustom na letnem sankališču lažje poškodovali dve osebi. Posredovala je ekipa reševalcev NMP Celje z dežurnim zdravnikom. Osebi so prepeljali v bolnišnico Celje.

Okoli 12.17 je v naselju Marija Reka na cesti Marja Reka – Mrzlica, občina Prebold, motorist z motornim kolesom zapeljal s cestišča in se pri tem lažje poškodoval. Vnetljive motorne tekočine na poškodovanem motorju so zagorele, požar pa se je razširil na gozdno površino. Posredovali so gasilci PGD Prebold, Gasilski zavod Trbovlje, PGD Trbovlje – mesto in PGD Čeče. Pogasili so požar na površini okoli 800 kvadratnih metrov. Poškodovanega motorista je na kraju oskrbela ekipa NMP Trbovlje.

Ob 12.47 je na cesti Rogatec-Dobovec pri Rogatcu, občina Rogatec, veter podrl drevo na cestišče in je oviralo promet. Drevo so odstranili in razžagali dežurni delavci cestnega podjetja VOC Celje.

Ob 14.45 je v naselju Spodnja Rečica v občini Laško močan veter odkril del strehe gospodarskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Rečica. S folijo in lesom so prekrili poškodovani del strehe površine 40 kvadratnih metrov.

Ob 14.50 je v Libojah v občini Žalec močan veter podrl drevo na cestišče. Gasilci PGD Kasaze-Liboje so podrto drevo razžagali in odstranili.

Ob 15.40 je v Stantetovi ulici v Velenju v stanovanju večstanovanjskega objekta zagorela pozabljena pregreta hrana na delujočem štedilniku. Gasilci PGD Velenje so v prisotnosti policije s tehničnim posegom vstopili v stanovanje, požar pogasili, odstranili pregreto hrano na prosto, prezračili prostore ter jih temeljito pregledali.

Ob 15.54 se je v Gaberkah v občini Šoštanj pri delu v gozdu poškodoval občan. Gasilci PGD Velenje so nudili pomoč pri oskrbi poškodovanega in ga s pomočjo koritastih nosil po strmem pobočju prenesli do reševalnega vozila, od koder so ga reševalci NMP Velenje prepeljali v celjsko bolnišnico.

Ob 17.53 je na Obrtni cesti v Trnovljah v občini Celje močan veter podrl drevo na drog javne razsvetljave. Celjski poklicni gasilci so drevo razžagali in odstranili.

 

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 0,805 seconds.