Znane podrobnosti preiskave suma goljufije, ki naj bi jo izvedla nekdanja vodilna iz Thermane

21. 11. 2018 14:42

Kot so že včeraj sporočili iz PU Celje so celjski kriminalisti zaključili z obsežno preiskavo nepravilnosti pri poslovanju gospodarske družbe z območja Celja

Zaradi suma goljufije so kazensko ovadili dve osebi, ki sta s svojimi dejanji delničarje oškodovali za več kot 12 milijonov evrov.

Iz PU Celje so sporočili, da so kriminalisti z zbiranjem obvestil, dokazov ter z opravljenimi hišnimi preiskavami ugotovili, da sta osumljenca z namenom pridobitve protipravne premoženjske koristi z zlorabo institutov insolvenčnega prava preslepila in zapeljala pristojno sodnico, ki je zato izdala sklepe, s katerimi so obstoječi delničarji pravne osebe izgubili pravice iz delnic, s čimer so bili skupno oškodovani za več kot 12 milijonov evrov.

Osumljena sta zgolj z računovodsko operacijo, ki ni imela temelja v dejanskem poslovanju družbe, le-to prikazala kot insolventno ter tako omogočila spremembo lastništva družbe, kar je vodilo k oškodovanju obstoječih delničarjev. Za tovrstno kaznivo dejanje je predpisana zaporna kazen do osmih let.

Po neuradnih informacijah naj bi šlo za nekdanja vodilna v Thermani Laško, pri katerih so kriminalisti lani opravljali hišne preiskave. Celjski policisti so takrat bivša vodilna delavca Thermane Laško sumili ustvarjanja umetnih pogojev za prisilno poravnavo in s tem oškodovanje delničarjev.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
144 queries in 0,935 seconds.