Znane podrobnosti trčenja v Celju, ki je po sklopu nesrečnih naključij zahtevalo življenje pešca

Rok

Včeraj smo poročali o prometni nesreči, ki je prineslo prvo smrtno žrtev na celjskih cestah v letošnjem letu. S PU Celje so danes sporočili podrobnosti razmeroma zapletenega trčenja, v katerem je kratko potegnil nedolžni pešec-kolesar, ki je na pločniku ob križišču čakal na zeleno luč.

75-letni moški je vozil po Mariborski cesti v smeri proti mestnemu središču. Na križišču s Kovinarsko cesto (slika zgoraj) se je odločil zaviti levo, pri čemer pa ni počakal na nasproti vozeča vozila, ki imajo v križišču prednost.

Nasproti sta mu namreč po dvopasovnici pravilno peljali dve osebni vozili. 31-letnik se je trčenju izognil z obratom v svojo levo, 19-letnik na desnem pasu pa je poskusil z manevrom v desno, da bi obvozil izsiljujoč avtomobil. Pri tem je njegovo vozilo bočno zdrselo proti robu vozišča, zadelo ob pločnik in ga odbilo v semafor, postavljen na hodniku za pešce.

Ob semaforju je na prečkanje križišča čakal 38-letni pešec ob svojem kolesu. Vozilo 19-letnika ga je zadelo s takšno silo, da je na kraju nesreče umrl.

31-letni voznik, ki se je umikal v levo, pa se avtomobilu 75-letnika ni uspel izogniti. Po trčenju ga je odbilo v avtomobil 28-letnice, ki je v križišče pravilno pripeljala na vzporednem pasu z iste smeri kot povzročitelj nesreče.

Ob smrti pešca so se v prometni nesreči  lažje  poškodovali  še 19-letni voznik osebnega vozila in njegov 17-letni sopotnik ter 28-letna voznica osebnega vozila.

(Na fotografiji križišče med Mariborsko in Kovinarsko, kjer je prišlo do prometne nesreče – vir: Google maps)

sola-voznje-polsi-klik