Braslovče: v Kinu pod kozolcem film Srečen za umret


Konec tedna bo pod kozolcem na t.i. “veseličnem” prostoru v Braslovčah spet zelo živahno. Že drugič v tem poletju bodo namreč na velikem platnu predvajali slovenski film. Tokrat si boste obiskovalci lahko ogledali  film režiserja Matevža Luzarja Srečen za umret. Ogled na prostem bo brezplačen.

Kino na prostem je ideja Prosvetnega društva Braslovče, ki je predlani odlično zaživela. Obiskujejo ga predvsem domačini, bolj zaradi druženja v prijetnem ambientu pod zvezdami, kot pa zaradi dejstva, da filma ne bi bilo mogoče videti že kje drugje.

Organizatorji se trudijo, da na platnu predvajajo slovenske filme in avtorje podprejo pri njihovem ustvarjanju.

V petek, 2. avgusta ob 21.30, bodo tako predvajali Luzarjev prvi celovečerec Srečen za umret. Film govori o upokojenem učitelju glasbe, ki je prepričan, da je njegovega življenja konec. Kupi lokacijo za lasten grob s pogledom na Alpe in gre v dom za starejše.

A zvezde imajo zanj še velike načrte. Na tečaju računalništva odkrije novo strast in končno začne živeti.

Film bodo predvajali v vsakem vremenu. Če ga boste zamudili, lahko delček nostalgije užijete še v zadnji poletni projekciji.

Kot je za Celje.info povedala predsednica PD Braslovče Natalija Marovt, bodo 23. avgusta ob 21.oo predvajali legendarni film Matjaža Klopčiča iz leta 1987 Moj ata socialistični kulak… Saj se še spomnite… Konec svetovne vojne Jože Malek sanja o socialističnem kulaku…

T: ŠK, Foto: T. Tavčer