Celje gostilo Vintage Swing festival 2016 (foto, video)


Konec tedna so se v Celju zbrali ljubitelji swinga. Društvo Vintage je tudi letos poskrbelo za pravo mero tega, v nekaterih krogih zelo priljubljenega plesa kot stila. Letošnji Vintage swing festival se je začel v petek in zaključil v nedeljo z ”Belim plesom.” 

Prvo slovensko swing društvo je poskbelo za šesti festival, ki so se ga udeležili tako začetniki kot tudi profesionalci.

Udeleženci so se lahko družili z različnimi uspešnimi inštruktorji iz tujine. Letos so jih obiskali  Max Pitruzzella (Francija), Daria Chupyrkina (Rusija), Egle Nemickaite (Litva), Arnas Razgunas (Litva), Joseph Sewell (Anglija), Charlotte Middlemiss (Anglija), Thomas Blacharz (Francija), Sara Deckard (ZDA), Dominik Knoll in Nora Locher (Avstrija). Za dobro glasbo pa so poskrbeli različni swing DJ-i in Hot Sugar Band iz Francije.

Letošnji festival se je zaključil s plesom, kjer plesalci nosijo bela oblačila. Mi pa smo jih obiskali v soboto, na ”Veličastnem plesu.” Delček vdzušja si lahko ogledate v video insertih in fotogaleriji.

Evelin Brodnik

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”455″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]