Celjski glasbeniki pripravili kitarski koncert in koncert celjskega godalnega orkestra (foto, video)


V torek sta se v Celju odvila dva odlična koncerta – v Koncertni dvorani Glasbene šole Celje se je najprej odvil kitarski koncert, naslovljen Pomladni jazz, kasneje pa še v Narodnem domu koncert Celjskega godalnega orkestra. Udeležili smo se obeh koncertov in zabeležili nekaj utrinkov.

Pomladni jazz Kitarskega orkestra in Otroškega pevskega zbora

V nabito polni Koncertni dvorani GŠ Celje se je v sodelovanju Glasbene šole Celje in I. gimnazije Celje odvil koncert, v sklopu katerega so se predstavili duet harf (Ana Kovači in Dominika Kastelic), kitarski duo (Daša Brglez in Tim-David Agrež), duo flavta in kitara (Nace Pogačar in Neža Verbovšek) , jazz kitarista (Rene Ratej in Urban Ratej) ter Kitarski orkester in Otroški pevski zbor Glasbene šole Celje.

Obiskovalci so uživali v pestrem glasbenem programu, delčku lahko prisluhnete tukaj:

 

Celjski godalni orkester obiskovalce popeljal skozi zgodovino komorne glasbe

V Narodnem domu pa se je zvečer odvil koncert Celjskega godalnega orkestra z gostoma, kjer so glasbeniki, skupaj z moderatorjem Urošem Mijoškom, na četrtem abonmajskem koncertu obiskovalce popeljali skozi zgodovino komorne glasbe. 

kitarski_in_godalni_koncert_2
Celjskemu godalnemu orkestru je dirigiral Nenad Firšt.

Pester in zanimiv repertoar godalcev je vseboval kar tri krstne izvedbe in sicer Feketijevo Glasbo za godala št. 1, Firštovo Hommage a Piazzolla in Kneževićevo Cono

Ob vsem tem pa so se godalci predstavili še s skladbami Telemanna, Mozarta, Schönberga, Schwaba, Dvoraka, Griega in Šostakoviča.

Gosta večera sta na lutnjo in bandurijo zaigrala tri srednjeveške skladbe iz 13. stoletja.

Vabljeni, da prisluhnete insertom s koncerta in ogledu galerije fotografij.

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”536″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]ortenija-polsi-klik