Koncertirali bodo v mestnem parku


S koncertom v celjskem mestnem parku se bo sklenila peta sezona otroškega koncertnega abonmaja, Glasbene sobotnice, na katerem bo v soboto, 6. maja, ob 10. uri gostoval najstarejši celjski orkester, Celjski godalni orkester.

S pomladnim sprehodom skozi spored od baroka, preko verjetno najznamenitejše skladbe W. A. Mozarta Mala nočna glasba pa do kratkih skladb sodobnih celjskih skladateljev, bo orkester v zanj netipični komorni zasedbi, pod vodstvom diregenta Nenada Firšta otrokom predstavil, kako zveni in kaj pomeni komorna glasba kot umetniška oblika, pisana za manjše zasedbe in dvorane. Voditelj Glasbenih sobotnic Luka Marcen pa bo slikovito predstavil tudi vsa štiri godala, ki v tovrstnem orkestru sodelujejo.

Posebnost dogodka je tudi njegova lokacija v Mestnem parku, z izbiro katere želijo organizatorji najmlajšim pričarati pristno vzdušje časov, ko se je tovrstna glasba izvajala mnogo bolj množično, kot danes, javnost pa spomniti na potencial drugačnega preživljanja prostega časa v javnem prostoru. V primeru slabega vremena bo koncert v Hermanovem otroškem gledališču v Muzeju novejše zgodovine Celje.

Glasbene sobotnice so sicer projekt Muzeja novejše zgodovine Celje in Hiše kulture Celje, s katerim organizatorja skrbita za glasbeni in estetski razvoj najmlajših poslušalcev.

*foto: Rok Mlinar

zarja-celje-polsi-klik-2016