Celjski rotarijci zbirali sredstva za obetavne mlade talente in otroke


rotary_ples_barbare_celjske_1Člani celjskega Roatry kluba Barbara Celjska so na 9. dobrodelnem plesu Barbara Celjske zbrali sredstva, ki jih bodo prihodnji mesec razdelili obetavnim mladim talentom in otrokom. Na plesu v Celjskem domu je klub zbral 8.000 evrov, od katerih bo 2.000 evrov namenil za enotedensko letovanje otrok s Celjskega v Mostu na Soči, 700 evrov za podporo mladi plesalki Plesnega foruma Celje.

Okoli 5.000 evrov bodo rotarijci namenili za letošnje Nagrade za odličnost Barbare Celjske, ki jo dodeljujejo nadpovprečno uspešnim in nadarjenim učencem, dijakom, študentom ali skupinam mladih za študij oziroma strokovno izpopolnjevanje.

Lani sta jo prejeli dijakinja Anamarija Založnik in študentka Sabrina Zavšek, letošnje prejemnike Nagrade za odličnost Barbare Celjske pa bo klub razglasil junija.

Na dobrodelnem plesu Barbare Celjske so nastopili nadarjeni mladi umetniki in sicer pevki Saša Fidler in Sabrina Zavšek, plesalke Plesnega foruma Celje, pianist Simon Dvoršak in violinist Andrej Gubenšek.

rotary_ples_barbare_celjske_2

Predsednik kluba Bojan Cvelfar je s predsednikom Rotary kluba Pančevo Borislavom Krstičem, s katerim celjski Barbarini rotarjci sodelujejo že vrsto let, podpisal tudi listino o prijateljstvu.