Celjski večeri tudi v znamenju jazza


V drugi polovici prejšnjega meseca je Glasbena šola Celje v zavetju Vodnega stolpa na Razlagovi ulici izpeljala 4. celjski dan jazza. Nastopili so trije različni sestavi, ki so predstavili slovenske ljudske melodije v jazz preobleki, zabavne in rock skladbe, kakor seveda jazz standarde.

Utrinek z nastopa; foto: GŠC

Najprej je nastopila t.i. combo jazz zasedba Glasbene šole Celje, ki jo vodi Žan Cesar. Občinstvu so postregli z ljudskimi melodijami v moderni jazz preobleki, kot tudi z nekaj jazz standardi.

Kot gostujoča zasedba je tokrat nastopil Big band Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje, ki jih vodi Jani Šuligoj. Poslušalce so zazibali tako v mirnih kot tudi bolj poskočnih ritmih: Besame mucho, Mas Que nada, Hvala za Vijolice, Just a Gigolo in drugih. Kot solistka na tenor saksofonu in kot odlična vokalistka se je predstavila Maja Šuligoj.

Koncert je zaključil domači Extra Band Glasbene šole Celje, ki ga vodi Bojan Logar. Svoj nastop so pričeli z vsem dobro znano Moonlight serenado, in nadaljevali z nekaj jazz standardi, pri katerih sta blestela in dala skladbam piko na i, vrhunska solista: Hana Ravnak – vokal in Žan Cesar – trobenta.

S tem dogodkom so pri GŠC med drugim promovirali njihov nadstandardni program Jazz, ki ga s priznanimi in vrhunskimi glasbenimi pedagogi izvajajo od šolskega leta 2010/11. Ta omogoča izobraževanje tudi tistim, ki jih zanima le ta zvrst glasbe.

V avgustu v goste prihaja orkester iz italijanske Cremone, zibelke godal. Tam je Mali godalni orkester GŠC gostoval v mesecu maju, sedaj pa bosta orkestra združeno vadila in nastopila na koncertu 29. avgusta v Narodnem domu Celje.

Poleg tega Glasbena šola Celje aktivno sodeluje pri projektu Festival Seviqc v Brežicah, v sklopu katerega se bo nekaj koncertov odvijalo v Koncertni dvorani Glasbene šole Celje.