Citrarski orkester in Mali pihalni orkester Glasbene šole Celje napolnila Narodni dom


V torek, 28. maja, smo bili priča odličnemu glasbenemu dogodku, ko sta se na skupnem koncertu predstavila Citrarski orkester Glasbene šole Celje pod vodstvom dirigentke Irene Anžič in Mali pihalni orkester pod vodstvom dirigenta Aljoše Jurkoška.

Dvorana Narodnega doma v Celju je bila nabito polna navdušenih poslušalcev, ki so prišli uživati v izvrstni glasbi obeh orkestrov.

Večer je odprl Citrarski orkester, ki nas je popeljal v svet nežnih, a hkrati energičnih melodij. Pod taktirko dirigentke Irene Anžič je orkester z izjemno preciznostjo in občutkom izvajal vrsto skladb, ki so segale od klasičnih mojstrovin do sodobnih aranžmajev. Anžičeva je s svojo predanostjo in natančnostjo vodila orkester skozi vsako noto, kar je poslušalce popolnoma prevzelo in orkestru omogočilo, da je dosegel odlično izvedbo.

Oder je nato zasedel Mali pihalni orkester pod vodstvom Aljoše Jurkoška. Njihov nastop je bil poln življenja in dinamike, pri čemer so pokazali širok razpon repertoarja, ki je obsegal vse od klasičnih skladb do modernih pop priredb. Jurkošek je z izjemno karizmo in strokovnostjo vodil orkester, ki je pod njegovim vodstvom zaigral z neverjetno energijo in preciznostjo.

Občinstvo je domov odšlo navdušeno in polno lepih vtisov, kar je dokaz, da sta oba orkestra pod odličnim vodstvom na pravi poti k nadaljnjim uspehom.